Kapitein Zeppos wordt moderne filmheld

© VRT - TV1

Kapitein Zeppos, éen van de populairste jeugdreeksen ooit van de openbare omroep, krijgt een eigen speelfilm. “Een modern verhaal voor alle leeftijden met knipogen naar de oorspronkelijke reeks”, zo belooft producent Peter Bouckaert.

jdr

Generaties lang was er geen tv-held die in Vlaanderen zo populair was als Kapitein Zeppos. Dankzij de herhalingen van de drie reeksen groeiden kijkers van de jaren 60 tot de jaren 80 op met de gentleman-avonturier wiens cultstatus zelfs tot in Japan, Nieuw-Zeeland en Jamaica reikte. Toch kreeg Zeppos, die in 1964 voor het eerst op de BRT te zien was, nog nooit een update. Tot nu, want in 2019 mogen we de film Zeppos verwachten.

© tv

“Vreemd want Kapitein Zeppos is toch een beetje de Vlaamse Indiana Jones. Ik liep allang met het idee de figuur naar de film te brengen, maar nu hebben we de rechten op het personage gekocht en Wouter Van Haver (die onder meer meewerkte aan de tv-reeks ‘De Ridder’, nvdr.) heeft een scenario klaar”, aldus Peter Boeckaert van productiehuis Eyeworks. “Zeppos wordt geen nostalgische remake, wel een nieuw, spannend en eigentijds verhaal waar een stukje Belgische geschiedenis aan wordt gekoppeld. Wat precies, kan ik niet verklappen, maar het wordt alleszins een familiefilm die een publiek van 12 tot 88 zal aanspreken. Voor zij die de tv-serie kennen, zullen er beslist een paar knipogen naar het origineel in zitten.” De kans is dus reëel dat de iconische amfibiewagen, de molen en misschien zelfs het bekende Bert Kaempfert-kenwijsje opnieuw opduiken.

Wie er uiteraard niet meer bij zal zijn, is de in 2006 overleden Senne Rouffaer die destijds Kapitein Zeppos speelde. Over wie de rol van Zeppos krijgt, wil Bouckaert nog niets kwijt, alleen dat “de casting eraan zit te komen”.

Een regisseur is ondertussen wel aan boord: Douglas Boswell, de man die regisseerde voor tv-reeksen zoals Wittekerke, LouiseLouise en David en ook de speelfilm Labyrinthus draaide.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen