© Archiefbeeld

Je kind bij jou in de klas. Is dat wel wijs?

Heel wat juffrouwen stellen zich de vraag of ze hun eigen kind bij zich in de klas moeten nemen. Maar is dat wel zo wijs?

mige

Het is erg belangrijk om eerst naar je eigen gevoel te luisteren. Heb je stiekem toch al ernstige twijfels of heb je een ‘neen-gevoel’? Begin er dan niet aan. Je gevoel zegt je meer dan je waarschijnlijk zelf zou verwachten. Wil je toch erg graag je kind bij je in de klas hebben? Spreek er dan eerst over met je partner, je kind en de pedagoge op school. Het is belangrijk dat alle drie instemmen met jouw plan, ook al zijn er wettelijk geen regels die je verbieden om familie in je klas te hebben zitten.

Er zijn voor-en nadelen verbonden aan het hebben van je eigen kind als leerling. Zo heeft je kind altijd naschoolse opvang doordat je er voor hem bent en kan je beter inspelen op zijn problemen. Nadelig is dan weer dat je kind zijn eigen leven minder goed kan opbouwen. Wanneer je als moeder aan je kind lesgeeft, gaan andere kinderen hem moeilijk als een persoon zien. Daardoor wordt het bijzonder moeilijk om vriendschappen te sluiten en kan je kind zelfs sneller buitengesloten of gepest worden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer