© Tom Palmaers

Dealer krijgt 190 uur werkstraf nadat hij drugs verkocht aan afkickcentrum

Een 52-jarige man uit Maasmechelen moet een werkstraf van 190 uur uitvoeren en een geldboete van 6.000 euro, waarvan de helft effectief, betalen omdat hij speed en cannabis dealde aan een psychiatrische instelling in Rekem.

Shauni Deferm

Op 18 januari werd de Maasmechelaar op heterdaad betrapt terwijl hij drugs verkocht vlakbij de psychiatrische instelling van Rekem. Buiten de muren van het afkickcentrum, wachtte de Maasmechelaar zijn afnemers op om hen toch nog aan spul te helpen tijdens hun opname. De politie deed vervolgens een huiszoeking en vond verpakkingsmateriaal, cannabis, cocaïne en speed. In een garagebox die de vijftiger huurde, lagen weegschalen, messen om drugs te versnijden en boekjes met telefoonnummers van zijn klanten.

De man bekende de feiten. Volgens zijn advocaat wilde hij snel geld verdienen nadat hij een echtscheiding en een faillissement achter de rug had. “Hij zat financieel aan de grond”, zo klonk het.

Hoopvol

De rechter veroordeelde de man tot een werkstraf van 190 uur. Als hij dit niet uitvoert, moet hij voor 15 maanden de cel in. Tijdens de zitting haalde de spelde de voorzitter hem ook al de les: “Drugs verkopen aan mensen die opgenomen zijn voor hun verslaving, dat is wel heel merkwaardig. Zeer hoopvol om te weten dat wij die mensen voorwaarden opleggen om hen een nieuwe kans te bieden, maar dat u ze na hun ontwenning gewoon weer doodleuk staat op te wachten.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer