Direct naar artikelinhoud
Trump president

New York Times drukt elke leugen van Trump af (en heeft er een hele bladzijde voor nodig)

The New York Times drukte alle leugens af die Trump in de eerste 5 maanden van zijn presidentschap vertelde. En dat ziet er zo uit.Beeld twitter

Na amper 5 maanden als president heeft Donald J. Trump een indrukwekkend reeksje onwaarheden op zijn conto staan. Dat blijkt uit een artikel van The New York Times. De krant drukte elke leugen af waarop Trump betrapt werd, en vult daar een volle pagina mee.

De krant lijst alle onderwerpen op waarover de president van mening veranderde, zijn originele standpunt flagrant ontkende, de feiten verdraaide of zijn kar draaide.

Onder die onderwerpen vind je onder meer het controversiële inreisverbod voor moslims, de oorlog in Irak, de NAVO, het aantal aanwezigen op zijn inauguratie en de inmeningin van Russische hackers in de campagne voor de presidentsverkiezingen van vorig jaar. Een aantal van die U-bochten leest u hier.

The New York Times herinnert er bovendien fijntjes aan dat Trumps eerste stappen in het politieke voetlicht ook al gebaseerd waren op een leugen. 

In 2011 was Donald Trump een van de drijvende krachten achter de campagne die eiste dat toenmalig president Barack Obama zijn geboortecertificaat openbaar zou maken. Omdat Obama in Kenia zou zijn geboren, en daarom geen president van de VS kon zijn.

Toen die beschuldiging op helemaal niks gebaseerd bleek te zijn, wees Trump - al evenmin gesteund door enig bewijs - Obama's Democratische rivale Hillary Clinton als bron aan voor de valse geruchten.

Het is overigens niet alleen The New York Times die weinig vertrouwen heeft in Trumps oprechtheid. Nog maar enkele weken geleden verklaarde ex-FBI-directeur James Comey dat hij zijn gesprekken met Trump veel beter documenteerde dan die met Obama. "Ik was oprecht bezorgd dat hij zou liegen over de aard van onze ontmoetingen."

Twitter bericht wordt geladen...