Amerikaanse overheid heeft een opmerkelijk voorstel om roken tegen te gaan

© Photo News

De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA), het nationale voedsel- en geneesmiddelenagentschap, stelt voor om het nicotinegehalte in sigaretten te verlagen tot op een niveau waarbij de rookwaren niet meer verslavend zijn. Dat meldt de FDA vrijdag in een mededeling.

adm

Het voorstel voor nieuwe regelgeving maakt deel uit van een bredere strategie van de FDA om het aantal Amerikaanse tabaksdoden drastisch te verlagen. Elk jaar sterven meer dan 480.000 mensen in de VS aan de gevolgen van ziektes veroorzaakt door tabak, klinkt het.

Er komt een “publieke dialoog” over een lager nicotinegehalte in sigaretten. “Als we niet van koers veranderen, zullen 5,6 miljoen van de huidige jonge mensen later vroegtijdig sterven door tabaksgebruik”, zegt FDA-topman Scott Gottlieb.

De aandelen van de tabaksproducenten namen een flinke duik na de aankondiging. Altria Group, dat sigaretten van Marlboro verkoopt in de Verenigde Staten, zag vrij snel liefst 19 procent van zijn beurswaarde in rook opgaan. British American Tobacco dook op de Londense beurs 11 procent lager.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen