© Leo de nijn

40 verschillende gins proeven op eerste Gin Festival

Perron M wordt op Hemelvaartdag het décor voor een eerste Gin Festival Mechelen. Bezoekers gaan er kunnen proeven van méér dan veertig verschillende gins. Naast het proeven krijgen ze van de standhouders ook heel wat info.

Leo De Nijn

Kevin Goos van Quali Drinks op de Leuvensesteenweg, pakte drie jaar geleden uit met een eerste Mechels Bierfestival. Het werd een schot in de roos. De zaakvoerder van de drankencentrale heeft nu ook de organisatie rond om in de province als eerste met een Gin Festival uit te pakken.

“Anderhalf jaar geleden zijn we in onze zaak, op vraag van vele klanten, een ruim assortiment van gins beginnen verkopen. Ondertussen liggen in onze rekken zo’n 120 gin-soorten en toch krijgen we iedere week nog klanten over de vloer met de vraag of we die gin met die bepaalde smaak in huis hebben", vertellen Kevin en zijn vrouw Veronique Smolders.

Aanvankelijk dachten ze dat de stormloop wel zou minderen. "Dat hebben we ook met de mojito al eens meegemaakt, maar het aanbod van alle mogelijke gin-smaken is zo groot dat de idee groeide om er een kleinschalig festival van te maken. Toen we ook nog op een aantal enthousiaste gin leveranciers stootten, waren we meteen vertrokken."

Lees het hele verhaal woensdag in Gazet van Antwerpen -editie Mechelen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER