43-jarige Rebellin wint koninginnenrit in Ronde van Turkije

© twitter

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Davide Rebellin heeft de derde etappe gewonnen in de Ronde van Turkije. Hij kwam in de koninginnenrit als eerste boven op de zware slotklim naar Elmali. Hij neemt ook de leiderstrui over van Mark Cavendish over.

vml

Na 25 kilometer trokken aanvankelijk vijf renners op avontuur maar enkel José Gonçalves, Songezo Jim en Juan Pablo Valencia zouden het een poos volhouden. Op 100 kilometer van de streep werd het tempo de hoogte in gejaagd en ondermeer leider Mark Cavendish moest al snel de rol lossen.

Op iets meer dan veertig kilometer van de finish sloten zeven renners vooraan aan bij de drie leiders, onder hen ook Tom Boonen (Etixx-Quick Step) en het Lotto-duo Gert Dockx-Thomas De Gendt. De Samenwerking verliep echter niet optimaal en pas toen Boonen zich weer liet uitzakken, konden Pevel Brutt (Tinkoff), Youcef Reguigui (MTN) en Jelle Wallays van Topsport-Vlaanderen afstand nemen van het jagende peloton.

Op weg naar de slotklim nam Astana het heft echter in handen en de vluchters kregen nooit meer dan een halve minuut voorgift. Dat was natuurlijk te weinig en op tien kilometer van de streep werden ze weer tot de orde geroepen.

Toen de finale bergop losbarstte moesten de meeste Belgen en de laatste sprinters massaal lossen. De 43-jarige Davide Rebellin trok in de aanval, alleen de 27-jarige Kroaat Kristijan Ðurasek kon zijn soepele tred bergop volgen. De twee sprintten voor de zege maar tegen Rebellin was niets te beginnen. Het is de eerste seizoenszege voor de oude Italiaan, die wel nog vijfde werd in de Brabantse Pijl.

Serge Pauwels (MTN) werd even later knap eerste Belg op de vijfde plaats.

Uitslag:

1. Rebellin

2. Durasek z.t.

3. Sepulveda + 0.48

4. McCarthy + 1.18

5. Pauwels + 1.22.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen