KV Mechelen baalt: Cocalic blijft geschorst

© Isosport

KV Mechelen heeft dinsdagmiddag bij de Geschillencommissie Betaald Voetbal van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) geen succes kunnen behalen. De club wilde een schorsing van verdediger Edin Cocalic voorkomen, maar dat mislukte. De Geschillencommissie schorst Cocalic voor één speeldag. Ook krijgt de Bosniër 400 euro geldboete opgelegd.

KV Mechelen ging maandag niet akkoord met de beslissing van het Bondsparket om verdediger Edin Cocalic te schorsen voor één speeldag, met bijkomende geldboete van 400 euro. Die minnelijke schikking kreeg de club voorgesteld voor de rode kaart van Cocalic in de wedstrijd van afgelopen vrijdag tegen Racing Genk. In die met 1-0 verloren wedstrijd kreeg Cocalic een kwartier voor tijd een rode kaart van scheidsrechter Alexandre Boucaut. De Bosniër had de doorgebroken Genk-spits Steeven Joseph-Monrose neergehaald en had zo de Genkse 2-0 voorkomen.

De sanctie die het Bondsparket wilde opleggen, was de normale sanctie voor zo’n ‘professionele’ overtreding, en dus zag de procureur dat voorstel dinsdagmiddag bevestigd door de Geschillencommissie. Dat betekent dat Malinwa komend weekend in de thuiswedstrijd tegen Zulte Waregem geen beroep kan doen op zijn verdediger.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen