SOS Kinderdorpen België stuurt 100.000 euro naar Nepal

SOS Kinderdorpen stuurt vanuit België 100.000 euro naar Nepal om de hulp aan de slachtoffers van de zware aardbeving van zaterdag te ondersteunen. "Dankzij 800 lokale medewerkers, projecten op 10 locaties en 50 jaar werking biedt SOS Kinderdorpen al vanaf het eerste uur noodhulp aan kwetsbare kinderen en families in Nepal", klinkt het.

Sinds zaterdag bieden de medewerkers van SOS Kinderdorpen noodhulp op drie locaties: Jorpati, Kavre en Sanothimi, de drie kinderdorpen rond Kathmandu. "Dankzij die sterke lokale verankering waren de hulpverleners meteen ter plaatse en verlopen de acties snel en efficiënt", aldus SOS Kinderdorpen.

De Belgische steun past in het internationale engagement van de ngo om 4,5 miljoen euro in te zamelen. Dat bedrag is gebaseerd op de noden voor noodhulp en heropbouw in de zones waar SOS Kinderdorpen actief is.

Dringendste noden

Met de steun van donateurs zet SOS Kinderdorpen mee tentenkampen op voor zowat 450 mensen. De organisatie zorgt voor hun dringendste noden (voeding, drinkbaar water en medische zorg).

Vanochtend ging bovendien een eerste kindvriendelijke ruimte open, waar kinderen uit de buurt opvang, ontspanning en noodhulp kunnen krijgen. De ngo zal ook kinderen die na de ramp hun familie kwijtraakten, opvangen en proberen te herenigen met hun familie. Voor kinderen die niemand meer hebben om voor hen te zorgen, gaat SOS Kinderdorpen op zoek naar alternatieve familiale opvang.

Meest gelezen