© Joren De Weerdt

“Alles is hier handgemaakt”

“Ik ben klaar om er weer helemaal in te vliegen”, vertelt Chantal de Jong (42) uit Herentals. Zeven maanden was haar winkeltje Tante Theepot dicht. Nu heropent ze met een heel nieuw concept.

bl

Handgemaakt blijft het codewoord in de winkel. “Knuffels, kussens, lampenkappen, vogeltjes in een kooi... Ik knutsel het allemaal zelf in elkaar en meestal personaliseer ik het met de juiste naam.”

De borduurmachine staat achteraan in de winkel, de gepersonaliseerde slabbetjes en knuffeldoekjes kleuren het voorste gedeelte. “En in het middenstuk ga ik een theehuisje maken. Ik ben op zoek naar tafels en stoelen die in mijn winkel passen en dan ga ik hier kruidenthee verkopen. Alleen kruidenthee en dan vooral om gezondheidsproblemen aan te pakken. Dus iedereen die last heeft van stramme spieren, hoofdpijn of oververmoeidheid, kan met mijn theecollectie op een natuurlijke manier weer de oude worden”, lacht de zaakvoerster. “Maar daarop is het nog even wachten. Nu ben ik blij dat ik kan heropenen met de gepersonaliseerde knuffelafdeling.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER