© Kristof Van Rompaey

© Kristof Van Rompaey

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Gemeentebestuur ontvangt Italiaanse charmezanger

Al vijf jaar lokken de lente- en kerstconcerten van de Italiaanse charmezanger Rudy Giovannini volle zalen bij cc Zwaneberg. Omwille van die opvallende culturele prestatie werd hij dinsdag door het gemeentebestuur ontvangen in de raadszaal.

Kristof Van Rompaey

De Italiaan uit Leifers verzeilde in onze streek op aangeven van Jan Wijns en Helena Van Bael, bezielers van de Vriendenkring Rudy Giovannini uit Heist. Het Schriekse echtpaar ontmoette de zanger in 2006 puur toevallig in het Italiaanse Bolzano. Met de Vriendenkring organiseren ze ondertussen jaarlijks een viertal concerten in cc Zwaneberg, twee in het voorjaar, twee in het najaar. “De concerten van Rudy zijn belangrijke evenementen bij cc Zwaneberg”, legt burgemeester Luc Vleugels (CD&V) uit. “Steevast lokt hij volle zalen. Daarom vonden we het gepast om hem eens extra in de kijker te plaatsen.”

Uit de handen van de burgemeester ontving Rudy Giovannini een schilderij van de hand van de Heistse kunstenaar Lode Mols, met daarop een afbeelding van de zwaan, het symbool van de gemeente. Wat de zanger zelf vindt van Heist? "Ondertussen is het eigenlijk zowat mijn tweede thuis geworden", vertelt hij. "En Jan en Helena zijn eigenlijk mijn tweede ouders."

Lees het hele verhaal woensdag in Gazet van Antwerpen - Editie Mechelen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER