Dupon in de ring met stadssecretaris

Michael Dupon, voorzitter van de lokale Open Vld-afdeling en voormalig raadslid, legt een klacht neer tegen de Mortselse stadssecretaris. Hij verwijt de secretaris dat ze de “openbaarheid van bestuur naar de burger toe verhindert”.

Seppe Slaets

Dupon klopte met zijn klacht aan bij Antwerps provinciegouverneur Cathy Berx en Minister van Binnenlandse Zaken Jan Janbon (N-VA). Michael Dupon: “Als Mortsels burger wens ik elke openbare raadscommissie alsook de gemeenteraadszitting bij te wonen. Om dit correct te kunnen volgen is de ontwerpagenda met extra uitleg nodig. Vandaag wordt dit geweigerd en is enkel de korte agenda te verkrijgen. Dat gaat in tegen de openbaarheid van bestuur.”

Secretaris Eva Wuyts benadrukt dat de discussie met Dupon al langer aansleept. “We voerden een nieuw systeem in om fouten en misverstanden te vermijden. Zeker niet om het recht op openbaarheid van bestuur te beperken. De raadsleden krijgen ook voorbereidende documenten met het voorstel tot beslissing. We kiezen er nu voor om deze niet te verspreiden onder onze burgers omdat er dan verwarring kan ontstaan. Dupon kan als voortzitter, indien hij wenst, de voorbereiding verkrijgen via zijn raadsleden”, besluit Wuyts.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER