© BELGA

Moeder baby Fien ondernam ooit zelfmoordpoging

Lies Van Verre (32) uit Sint-Amands, die beschuldigd wordt van de moord op haar dochtertje, heeft in het eerste deel van haar verhoor voor het Antwerpse assisenhof gesproken over haar psychologische problemen. Ze sukkelde jaren geleden met een depressie en ondernam in 1997 een zelfmoordpoging.

InKe

De beschuldigde verklaarde dat ze een goede opvoeding kreeg. In de middelbare school werd ze echter gepest. De beschuldigde kreeg in de nasleep daarvan gezondheidsproblemen omdat ze te veel van zichzelf eiste op studiegebied en omdat ze leed onder de spanningen tussen haar ouders. Ze ging in behandeling bij een psychiater, maar zakte weg in een depressie.

Uiteindelijk ondernam ze in 1997 een zelfmoordpoging met medicatie in de toiletten van haar school. In de laatste drie jaar van de middelbare school ging het beter. Ze studeerde daarna rechtspraktijk en ging aan de slag bij de gemeente Sint-Amands.

In november 2006 leerde ze tijdens een zevendaagse reis naar Tunesië Sadok J. kennen. Toen ze elkaar nog maar elf dagen kenden, beslisten ze al om te trouwen. “Hij kon goed luisteren en gaf me het gevoel dat ik iemand mocht zijn. Ik voelde me bij hem geborgen”, verklaarde Lies.

Het huwelijk vond in mei 2007 plaats en vier maanden later trok Sadok bij Lies en haar ouders in. Het huwelijksleven was echter niet wat Lies ervan verwacht had. “Ik kon mezelf niet meer zijn. Hij was heel bezitterig. Sadok belde me voortdurend om te weten waar ik was en controleerde mijn gsm.”

Sadok besloot in mei 2011 om alleen te gaan wonen. “Ik ging hem nog twee keer opzoeken en we hadden toen ook betrekkingen, maar daarna moest ik altijd vertrekken en voelde ik me als afval dat werd buiten gezet. Waarschijnlijk ben ik tijdens een van die ontmoetingen zwanger geraakt.”

Lies Van Verre (32) staat terecht voor de moord op haar dochtertje Fien. Lies’ moeder Adrienne Verheyden (64) staat terecht als mededader. De advocaten van de moeder kondigden vrijdagmorgen al meteen aan dat ze schuldig zullen pleiten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER