© BELGA

Kortrijk mag dan toch thuisspelen in beker tegen Club

Het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) heeft beslist om het thuisvoordeel in de achtste finales van de Beker van België in het duel tussen KV Kortrijk en Club Brugge aan de Kortrijkzanen te geven. Dat maakte Thibault De Gendt, Competitions Director bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB), vrijdag bekend.

wic

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Kortrijk besliste begin november naar het BAS te stappen tegen een uitspraak van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB). Die besliste Club Brugge op 3 december zijn wedstrijd tegen Kortrijk in de achtste finales van de Cofidis Cup in eigen huis te laten afwerken.

De bekerwedstrijd tussen Club Brugge en KV Kortrijk werd geloot met als locatie het Jan Breydelstadion. Dat was in eerste instantie een probleem voor Club, omdat stadiongenoot Cercle ook die avond thuis moest spelen in diezelfde achtste finales. Cercle kon later zijn thuismatch verplaatsen naar de dag voordien. KV Kortrijk beweerde echter dat zij het thuisrecht hebben op basis van het Bondsreglement.

Het departement reglement van het Uitvoerend Comité van de KBVB verklaarde zich eerder onbevoegd om de knoop door te hakken, waarna de voetbalbond besliste om niets te veranderen aan de kalender. Maar KV Kortrijk liet het daar niet bij en stapte naar het BAS.

'Club Brugge respecteert deze beslissing, zoals het eerder ook de beslissing van de kalendercommissie en de reglementencommissie heeft aanvaard. De wedstrijd zal dus gespeeld worden in Kortrijk, waar Club zoals altijd gesteund zal worden door zijn trouwe aanhang', laat Club Brugge weten op zijn website.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Beker van België