Queen niet opgezet met gebruik "We are the champions" door Trump

Na onder meer The Rolling Stones, Adele en Neil Young heeft nu ook de Britse rockband Queen laten weten dat ze niet wil dat Trump nog langer gebruik maakt van haar muziek tijdens zijn publieke optredens. Trump gebruikte "We are the champions" tijdens de Repubikeinse nationale conventie.
AP2010
De overblijvende leden van Queen, Roger Taylor en Brian May in 2010.

Net voor Melania Trump gisterenavond een speech zou geven in Cleveland, verscheen Trump zelf kort ten tonele om haar te introduceren. Hij liep het podium op op de tonen van de hit van Queen uit 1977.

In het Twitterbericht stelt de groep dat "het ongeauthoriseerd gebruik tijdens de Republikeinse conventie tegen haar wil in gebruikt is".

Gitarist Brian May had vorige maand al laten weten dat de groep nooit ofte nimmer de toestemming zou geven om haar muziek te gebruiken voor politieke doeleinden. Dat gold zowel voor Trump als voor elke andere politicus, klonk het toen.

Maar Trump had duidelijk lak aan die boodschap. Op de sociale media maken Trump-tegenstanders zich intussen vrolijk over de muziekkeuze van de Republikein. Ze wijzen erop dat de zanger van Queen niet alleen homoseksueel was, maar ook nog eens gestorven is aan aids. De Republikeinse partij gaat er prat op de waarden van het gezin te verdedigen en verzet zich openlijk tegen het homohuwelijk.

Meest gelezen