Haarlokken Marilyn Monroe onder de hamer in New York

Dit najaar zullen in New York twee haarlokken van Marilyn Monroe geveild worden. De lokken maken deel uit van een heel pakket Monroe-memorabilia. De verkoopster was een fervente fan van de actrice en raakte later ook met haar bevriend. Het veilinghuis verwacht dat de haarlokken tot 8.000 dollar (omgerekend zowat 7.200 euro) kunnen opbrengen.
A2012

De verkoopster kreeg de haarlokken van de kapper van Monroe toen die laatste nog leefde. Monroe had ook haar toestemming gegeven.

Op de veiling zullen ook jurken van Monroe onder de hamer gaan en een uitgebreide collectie foto's. Onder de jurken zijn de doorschijnende zwarte jurk met kralen en pailletten die Monroe droeg in "Some like it hot"  en de roze, linnen halterjurk uit "Niagara".

De items zullen in het najaar geveild worden in New York maar zijn vanaf 9 augustus te bekijken aan boord van het luxecruiseschip Queen Mary 2 dat die week de overtocht maakt van New York naar Southampton in het Verenigd Koninkrijk.

Marilyn Monroe zou volgende maand 90 jaar geworden zijn. Ze overleed in 1962 op 36-jarige leeftijd. Over de precieze omstandigheden van haar dood is altijd een waas van mysterie blijven hangen.

Meest gelezen