"Flamingoplein" verwelkomt (gratis) voorbijgangers in Zoo

De Zoo in Antwerpen heeft sinds vandaag een volwaardig welkomstplein waar ook voorbijgangers al een glimp kunnen opvangen van de dierentuin. Burgemeester Bart De Wever (N-VA) kwam het Flamingoplein -verwijzend naar de flamingo's die je er kan bewonderen zonder echt de Zoo in te moeten- inhuldigen. "Vanaf nu loop je vanuit het Centraal Station niet langer gewoon voorbij de ingang, maar word je echt uitgenodigd om een kijkje te komen nemen", zegt De Wever.
De burgemeester kreeg de hulp van een flamingo-handpop.

Het Flamingoplein past in de plannen van de Zoo om de oorspronkelijke landschappen en zichtlijnen van de uit de 19e eeuw daterende dierentuin te herstellen. Het haalt ook de historische band aan tussen de tuin en de aanpalende Koningin Elisabethzaal, die tegen november omgevormd wordt tot een congrescentrum met concertzaal.

Aan de andere zijde werd het Grand Café Flamingo gerenoveerd en geïntegreerd in een welkomstgebouw met ook een shop en de abonnementendienst. Achter Grand Café Flamingo verschijnt later dit jaar nog een wandelpad dat in de hoogte langs vijvers en over het verblijf van de brilberen heen zal kronkelen. Je zal er ook een koppel rode panda's kunnen zien.

"We blijven de mensen dichter bij de dieren brengen", zegt commercieel directeur Anja Stas. "Daarnaast laten we meer dan ooit zien dat de Zoo de best bewaarde negentiende-eeuwse dierentuin is. Het Flamingoplein moet ook ruimte en rust uitstralen."

Meest gelezen