NMBS en Infrabel onderzoeken incident in Aalst

Spoorwegbeheerder Infrabel en onderzoekt samen met de NMBS wat er precies is gebeurd toen twee treinen vrijdag bijna drie uur lang stilstonden op het grondgebied. Eerder had burgemeester Christoph D'Haese (N-VA) een proces-verbaal laten opstellen.

D'Haese nam het initiatief omdat de lokale hulpdiensten pas na 50 minuten ingelicht werden en hij daarop niet meteen een verantwoordelijke van Infrabel of de NMBS kon spreken.

"We willen nu niet zozeer ingaan op de aard van de zaak, want we gaan dat eerst grondig intern onderzoeken met de NMBS om te kijken wat er precies is gebeurd", zegt Infrabel-woordvoerder Frédéric Petit. "Een goede afstemming met de hulpdiensten, op afstand en op het terrein, is uiteraard een prioriteit."

Petit zegt dat na het intern onderzoek met de burgemeester teruggekoppeld zal worden. "We hebben al jaren goede contacten en ervaringen met lokale hulpdiensten en burgemeesters, ik beklemtoon dat een goede afstemming en informatiedoorstroming met lokale hulpdiensten en burgemeesters belangrijk is."

Inhoudelijk wijst Petit erop dat er tijdens het incident wel snel een verantwoordelijke van Infrabel op het terrein aanwezig was, maar dat die volop op zoek was naar de best mogelijke maatregel.

Meest gelezen