© Wim Hendrix

© Wim Hendrix

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Vereniging voor daklozen en kansarmen staat zelf op straat

De organisatie Broodnodig, die dagelijks voeding uitdeelt aan daklozen en kansarmen, staat sinds kort zelf op straat. Broodnodig zoekt nu dringend een nieuw onderkomen.

sacha van wiele

Naast het station Antwerpen-Centraal en aan de diamantwijk staat een twintigtal mensen rond een luchtkoker van de premetro. Het is woensdagavond, iets na 20u. Ze wachten geduldig op André Verbruggen, de stuwende kracht achter de organisatie Broodnodig. Na een kwartier komt hij aangefietst. Zijn fietszakken en mand zitten vol met broodjes. Die was hij gaan afhalen bij zijn vaste adressen aan broodjes- en horecazaken in de buurt. Drie weken geleden zou hij er nog mee naar de Van Immerseelstraat zijn gereden.

Iets meer dan een jaar geleden hadden ze daar onderdak gekregen in een leegstaand stadsgebouw in de buurt van het station. Elke avond deelde de organisatie er voeding uit aan 75 tot 100 mensen.

Veiligste wijk

Alleen werd het gebouw recent verkocht en moest Broodnodig eruit, hoewel het nog minstens een jaar gaat duren voor de nieuwe eigenaar begint te werken in het pand.

André hoopte om één van de lege winkels in Antwerpen-Centraal te kunnen gebruiken, maar dat ziet de NMBS niet zitten. De spoorwegmaatschappij vreest vooral dat de mensen die het eten komen halen dan blijven hangen rond het gebouw. “Voedselbedeling hoort niet thuis in een station”, klonk het.

Lees donderdag meer in Gazet van Antwerpen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER