© JoGe

Twaalf zonnepanelen vliegen 20 meter verder

De familie Carta op de Zutendaalweg in Munsterbilzen werd zwaar getroffen door het stormweer. De wind rukte op het dak de 12 zonnepanelen los en blies ze 20 meter verder.

JoGe

“Rond middernacht heeft ons zoontje veel lawaai gehoord”, zegt Rino Carta (46). “Wij dachten dat het een donderslag was.” Pas toen zijn echtgenote ’s morgens de rolluiken opende, zag ze de ravage. “De zonnepanelen lagen helemaal uit elkaar bij de buren op het terras. Ze gingen dwars door de houten beschutting heen”, vertelt echtgenote Teresa (42).

“De panelen die zijn weggewaaid lagen op het bovenste plat gedeelte van het dak, verankerd in een kuip”, gaat Rino Carta verder. “Extra betonnen dallen op het aluminium kader moesten de constructie verstevigen. Maar ook die dallen zijn door de wind mee omhoog getild. Eén van de betonblokken is zeker 30 meter verder in de achtertuin in stukken uit elkaar geslagen. Een andere is op het dak van de veranda terechtgekomen. De zonnepanelen en de aansluitingselementen zijn compleet verwoest. De schade is groot. De panelen op het schuin dak zijn blijven liggen.”

De brandweer van Bilzen kwam gisterochtend met de hoogtewerker om de dakleien terug te bevestigen en enkele losliggende dakpannen te verwijderen.

Lees vandaag meer over Limburgse stormschade in Het Belang van Limburg.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer