Nieuwe verdachte van aanslagen in voorhechtenis in Frankrijk

De persoon die Abdelhamid Abbaaoud, de vermoedelijke organisator van de aanslagen in Parijs, onderdak heeft geboden is vandaag gearresteerd in een buitenwijk van Parijs. Hij zit momenteel in voorhechtenis in Frankrijk. Dat zeggen bronnen van de politie en bronnen dicht bij het onderzoek.

Mohamed S. (25) wordt ervan verdacht op te treden als tussenpersoon tussen de nicht van Abdelhamid Abaaoud, die een schuiloord zocht voor haar neef, en Jawad Bendaoud, die de twee daders onderdak bood. De politie viel vijf dagen na de aanslagen binnen in het appartement in de noordelijke Parijse voorstad Saint-Denis, waar Abdelhamid Abaaoud, zijn nicht en een nog onbekende persoon zich verscholen. Alle drie kwamen om het leven.

Mohamed S. (25) werd vandaag gearresteerd in een westelijke buitenwijk van Parijs. Zijn voorhechtenis kan vier dagen duren.

Bendaoud is op dit moment de enige die in verdenking is gesteld in het Franse gerechtelijk onderzoek naar de aanslagen van 13 november. Daar vielen 130 doden en meer dan 350 gewonden. Hij werd in verdenking gesteld voor aan terrorisme gerelateerde feiten.

In België zitten er zes verdachten in de cel. Twee mannen, onder wie Salah Abdeslam, zijn nog op de vlucht. Er werd ook een verdachte opgepakt in Turkije.

Meest gelezen