Deze sterren brengen de jaren 90 terug in je kleerkast

Vandaag maak je een statement met een choker die knipoogt naar de jaren negentig en het midden houdt tussen ketting, sjaal en foulard. De it-girls van het moment zoals Lily-Rose Depp, Gigi Hadid en Kendall Jenner zijn fans van het eerste uur.

vwh

De 16-jarige Lily-Rose Depp herontdekte het mode-item als eerste en pakte ermee uit tijdens de meest recente modeshow van het Franse luxemerk Chanel in Parijs. Ze koos voor een rood exemplaar dat strak rond haar nek zat.

Chokers anno 2015 kunnen ook deel uitmaken van een kledingstuk. Ze fungeren dan als het ware als een hoge kraag, maar het truitje eronder bevat doorgaans niet veel stof. Integendeel: een trui met een nekband wordt vaak gecombineerd met een diep V-decolleté zoals bij zangeres Selena Gomez en topmodel Kendall Jenner.

Van links naar rechts: Cara Delevingne, Gigi Hadid, Rihanna

Ode aan gothic

Met een zwarte choker knipoog je niet alleen naar de jaren negentig. Als je het sieraad ook nog eens combineert met zwarte kledij, dan krijg je snel een gothic look zoals in de populaire cultfilm ‘The Craft’. Zangeres Rihanna en het Britse topmodel Cara Delevingne vinden het niet erg om hun duistere kantje in de verf te zetten en waagden zich aan een stoer zwart exemplaar met wat bling.

Gigi Hadid bewijst dan weer dat je een oubollige foulard nieuw leven kan inblazen door die strak rond je nek te dragen en de rest van je outfit af te stemmen op de kleur van de eyecatcher. Combineer dan nog eens met een zonnebril en je bent klaar om in een mondaine badstad te flaneren.

Van links naar rechts nog enkele fans van de choker in verschillende formaten: Chloë Grace Moretz, Solange Knowles, Alexa ChungDeze chokers shop je zelf

Rood - Asos - 7,35 euroZwart met sieraad - Asos - 30,88 euroMet diamantjes - Topshop - 13 euroZilver - Maison Martin Margiela - 200 euro. Via Net A PorterMet etnische print - H&M - 5,99 (2 stuks)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer