© Photo News

Nieuwe verdachte aanslagen Parijs in voorhechtenis in Frankrijk

Een persoon uit de omgeving van de man die Abdelhamid Abaaoud, de vermoedelijke organisator van de aanslagen in Parijs, onderdak heeft geboden, is dinsdag opgepakt en in voorhechtenis genomen. Dat zeggen bronnen van de politie en dichtbij het onderzoek.

Mohamed S. (25) werd gearresteerd in een westelijke buitenwijk van Parijs. Zijn voorhechtenis kan vier dagen duren.

Volgens een bron dichtbij het onderzoek wordt hij ervan verdacht dat hij optrad als tussenpersoon tussen de nicht van Abdelhamid Abaaoud, die een schuiloord zocht voor haar neef, en Jawad Bendaoud, die de twee daders onderdak bood.

Verdacht van aan terrorisme gerelateerde feiten

Bendaoud is op dit moment de enige die in verdenking is gesteld in het gerechtelijk onderzoek in Parijs naar de aanslagen van 13 november , waarbij 130 doden vielen en meer dan 350 gewonden. Hij werd in verdenking gesteld voor aan terrorisme gerelateerde feiten.

In België zitten er zes verdachten in de cel. Twee mannen, onder wie Salah Abdeslam, wellicht mededader van de aanslagen in Parijs, zijn nog op de vlucht. Een verdachte, Ahmed Dahmani, werd opgepakt in Turkije.

De politie viel vijf dagen na de aanslagen binnen in het appartement in de noordelijke Parijse voorstad Saint-Denis, waar Abdelhamid Abaaoud, zijn nicht en een nog onbekende persoon zich verscholen. Alledrie kwamen om het leven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER