Acht doden na crash Fins vliegtuig met valschermspringers

© ap

Acht mensen zijn op Paaszondag bij de crash van een vliegtuig in het zuidwesten van Finland om het leven gekomen. Waarom het schroefvliegtuig met een piloot en tien valschermspringers aan boord plots met de neus naar beneden dook, is volgens de politie nog niet duidelijk.

gjs, edm

Drie van de parachutisten wisten nog tijdig uit het vliegtuig te springen. De politie vond hen terug in een bos en bracht hen naar het ziekenhuis.

Het vliegtuig stortte neer in een bos dichtbij het vliegveld van Jämijärvi, van waaruit vele zweefvliegers en parachutisten vertrekken. Getuigen zegden dat er iets van het vliegtuig was afgebroken, toen het zich op grote hoogte bevond. Bij de crash spatte het vliegtuig uiteen en ging in de vlammen op. Dikke zwarte rook steeg op van de plaats van het ongeval.

Het kan enkele dagen duren vooraleer het wrak kan onderzocht worden. Het vliegtuig was slechts enkele jaren oud. De valschermspingers waren allen ervaren.

Volgens de ooggetuigen dook het vliegtuig in een zeer scherpe hoek naar beneden, wat het voor de passagiers erg moeilijk moet gemaakt hebben om nog tijdig uit het toestel te geraken. Alle parachutisten kwamen uit de regio Tampere.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen