Scherpe stiletto kostte Belgische toeriste bijna 5 miljoen dollar

© rr

De rechtbank in Manhattan heeft Marie Thys (25) over de hele lijn vrijgesproken voor de aanval met een naaldhak op een Amerikaanse tandartsassistente. De jonge Belgische reageert erg opgelucht. “Eindelijk is deze nachtmerrie voorbij.”

Marc Klifman

Het incident dateert van 24 augustus 2014 in het chique New Yorkse Gansevoort Hotel, toen de Brusselse Marie Thys daar met haar zus op citytrip was. De twee gingen naar een feestje op het dak van het hotel, dat erg populair is door het panoramische zicht op de skyline van Manhattan.

Een tandartsassistente beweerde achteraf dat ze daar lastiggevallen werd door “die Belgische toeriste”. “Dat meisje trok aan mijn pols. Ze schopte me en plots stak ze de hak van haar stiletto in mijn been”, liet ze optekenen bij de politie. Amanda moest worden opgenomen in het ziekenhuis en diende een klacht in tegen Marie Thys.

Meer dan een jaar lang hing haar een monsterclaim van vijf miljoen dollar boven het hoofd. Marie werd in de VS de “vrouw met de killer heels” genoemd. “Ze is compleet valselijk beschuldigd”, besluit haar advocaat.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen