© Facebook: Disco Rollers

Deze feestjes zijn dit weekend niet te missen in Antwerpen

Zin om dit weekend een stevig stapje in de wereld te zetten? Zoek dan niet verder, want een bekende Antwerpenaar uit ons college van nachtburgemeester en nachtschepenen prijst elke week een feestje aan. Deze week: Charlotte Leysen (Ketnetwrapster en actrice), oftewel de Nachtschepen van zalige zomeravond aan 't Scheld.

Elien Van Wynsberghe

"Ik ga niet zo vaak uit hier in Antwerpen. Als ik ga feesten, is dat meestal in een stad als Londen of Amsterdam. Hier geniet ik meer van het gezellig samenzijn met vrienden. Feestjes houden we dan bij ons thuis. Maar evengoed trekken we met zijn allen naar de kaaien, nemen zelf iets mee om te drinken en genieten ervan om samen te chillen. Een goede plek daarvoor is het zonsondergangpunt van de Zomer van Antwerpen. Ook heel erg leuk vind ik Cinema Urbana, de openluchtcinema in de hangar op de Plantinkaai. Verder raad ik iedereen een bezoekje aan Smokey Jo’s Garage aan, een zomerbar vlakbij het Harmoniepark, niet zo ver van waar ik woon."

"Dat is een echte verborgen parel. Je kan er tot middernacht genieten van een lekkere cocktail. De garagestijl is er doorgetrokken in het interieur. Je hebt hier dus niet de strand- en palmboomachtige elementen van een typische zomerbar, maar een meer stadse sfeer. Bovendien zijn hun ribbetjes de allerbeste.”

Deze feestjes raden wij u ook ten zeerste aan:

RAASKAL - techno

Wat? Twee in Antwerpen gevestigde generaties technofanaten slaan de handen in elkaar en presenteren een line-up die liefhebbers van het genre zeker zal bekoren.

Waar? Klub Goud, A-Tower, De Keyserlei 5

Wanneer? Donderdag 25 augustus vanaf 20u

Prijs? 7 euro voor middernacht, 10 euro erna

NOCTURNE - spektakelnacht

Wat? “Wanneer de dagen beginnen te korten, maar de avonden nog heerlijk zwoel zijn, komt park Bouckenborgh tot leven. Welke weg je ook volgt, mysterieus theater en poëtische performances kruisen je pad.” Nieuwsgierig?

Waar? Bouckenborgh Zomerpark, Bredabaan 559, Merksem

Wanneer? Vrijdag 26 augustus van 21u tot middernacht

Prijs? Gratis

THIRTY DANCING - een dik feest

Wat? “Kom af en pakt volk mee!” Drie mannen worden dertig en geven een open feestje. Dj’s van dienst zijn Dj Verdriet, Dj Johnny Deckers en Dj Nachtvreugd.

Waar? Bosbar, Ankerrui 5

Wanneer? Vrijdag 26 augustus vanaf 21u

Prijs? Gratis

SMILE! - summerfestival

Wat? Met zo’n dertig livebands, soundsystems en dj’s belooft dit vrolijk festival alvast een knaller te worden.

Waar? Magiq Spiegeltent, Noordkasteel

Wanneer? Zaterdag 27 augustus vanaf 13u

Prijs? 20 euro vvk

HAVEN SURF - sfeervol luieren

Wat? De pop-upsurfwinkel Haven krijgt een vaste stek. Om dit én het einde van de zomervakantie te vieren organiseren ze een gezellige avond in Bar Left met een barbecue, wat allerlaatste soldekes en leuke muziek.

Waar? Bar Left, Katwilgweg en dan de pijlen volgen

Wanneer? Zondag 28 augustus van 14u tot 22u

Prijs? Gratis

30 JAAR WITZLI-POETZLI - verjaardag met een staartje

Wat? Het in de schaduw van de kathedraal gelegen café Witzli-Poetzli bestaat dertig jaar. Dat vieren ze verschillende keren. Zaterdagavond worden hun cafégangers verwend met een tentoonstelling en optredens van Gregory Frateur (Dez Mona) en Tijs Delbeke (Sir Yes Sir, Nightman).

Waar? Witzli-Poetzli, Blauwmoezelstraat 8

Wanneer? Zaterdag 27 augustus van 18u tot middernacht

Prijs? Gratis

UNDER THE SUN - schoon-weer-feest

Wat? Club Vaag viert de komst van het warme zomerweer met een nieuw concept in Strantwerpen. Breng mee: je flipflops en je dansbenen.

Waar? Strantwerpen, Jachthavenweg 1

Wanneer? Zondag 28 augustus van 14u tot middernacht

Prijs? 5 euro

SUNDAY MATINEE - Tower-session

Wat? Alweer een gezellige namiddag/ avond in de gezelligste pop-upbar van de Antwerp Tower. Zowel binnen als buiten zal hier gedanst worden. Achter de draaitafels staan Dan D, Arne, Delbaen, Pirres en MiyaG.

Waar? Bar Gloed, A-Tower, De Keyserlei 5

Wanneer? Zondag 28 augustus van 16u tot 1u

Prijs? Gratis

ROLLER DISCO - rolschaatsfeest

Wat? Rolschaatsen op de beste disco, funk en soul. Skates zijn te huur. Deze jongste editie vindt plaats aan Bar Paniek.

Waar? Born in Antwerp, Kattendijkdok Oostkaai

Wanneer? Zondag 28 augustus van 12 tot 22u

Prijs? Gratis

PALE ANGELS - punk

Wat? Zin in een stevig optreden? Zak dan donderdagavond af naar de Music City voor Pale Angels, een punkband uit Wales. Zij worden vergezeld door de jonge Antwerpse band Drum Drum Dance Dance, die een mix tussen punk en indie brengt. Ook Dj Zaadkameraad staat op het programma.

Waar? Music City, Handelsstraat 29

Wanneer? Donderdag 25 augustus om 20u

Prijs? Gratis

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER