Man die Franse agenten bedreigde was moslimbekeerling

© AFP

De man die zaterdag in het centrum van Frankrijk werd neergeschoten door agenten, was een 20-jarige Fransman geboren in Burundi. Hij was ook bekeerd tot de islam en op zijn Facebook-pagina stond een vlag van Islamitische Staat (IS). Dat melden Franse gerechtelijke bronnen zondag.

lbo, jb, llo

De feiten vonden zaterdag rond 14 uur plaats in de buurt van het politiecommissariaat van Joué-lès-Tours, nabij Tours in het centrum van Frankrijk. Een man gewapend met een keukenmes kwam het gebouw binnen, verwondde met het mes een agent aan de balie en elders in het kantoor nog twee agenten. Andere agenten schoten de dader dood. Volgens een speurder riep de dader "Allah Akbar", wat in het Arabisch "God is de grootste" betekent.

De dader, Bertrand Nzohabonayo, was bekend voor kleine vergrijpen, zoals drugshandel, afpersing en diefstallen. Dat zegt een gerechtelijke bron zondag.

Het onderzoek, dat geleid wordt door het antiterrorismeparket van Parijs, richt zich op een aanslag "ingegeven door de radicale islam", zegt een bron bij het onderzoek. De man, die enkele jaren geleden in Frankrijk arriveerde, zou zich onlangs bekeerd hebben tot de islam.

.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen