© Photo News

Kevin Strootman moet opnieuw onder het mes

Kevin Strootman moet opnieuw onder het mes. De middenvelder van AS Roma laat in de Nederlandse hoofdstad Amsterdam een kijkoperatie uitvoeren aan zijn linkerknie, die hem vorig jaar acht maanden aan de kant hield en onder meer het WK kostte.

vml

Strootman heeft opnieuw last gekregen van het gewricht. De 24-jarige Nederlandse international viel zondag op bezoek bij Fiorentina al na halfuur uit.

Strootman liet zich woensdag in Amsterdam onderzoeken door Niek van Dijk, de arts die hem vorig jaar opereerde nadat hij zijn voorste kruisband had afgescheurd. Ook de meniscus en binnenband waren toen beschadigd. Uit onderzoek bleek dat er bindweefselmassa in de knie is gevormd, dat vrijdag operatief wordt verwijderd. Dan bekijken de artsen ook hoe de vernieuwde kruisband eruitziet.

In de knie van Strootman, bij Roma ploegmaat van Rode Duivel Radja Nainggolan, is een zogeheten cyclops aangetroffen, iets wat vaker voorkomt bij mensen met een nieuwe kruisband. Onduidelijk is hoe lang Strootman door de nieuwe operatie, in principe geen zware ingreep, niet kan voetballen.

AS Roma staat op de tweede plaats in de Serie A, met zeven punten minder dan koploper Juventus. De Italiaanse club staat volgende maand in de eerste knock-outronde van de Europa League tegenover Feyenoord.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Buitenlands voetbal