© Luk Luyten

Restaurant Den Uil failliet als gevolg van crisis

Restaurant Den Uil op de hoek van de Doornstraat en de Krijgslaan is failliet. Zaakvoerder Eddy Kerremans zag zich na acht jaar hard werken verplicht om de boeken neer te leggen. De hoge personeelskosten deden hem de das om.

Luk Luyten

Den Uil is een naam als een klok in de Wilrijkse horecawereld. Het café-restaurant bestaat bijna veertig jaar en daarvan schreef Eddy Kerremans van bij de start mee de geschiedenis. Dertig jaar stond hij als kok in de keuken, de laatste acht jaar was hij zaakvoerder en tegelijk bleef hij nog achter het fornuis staan.

Kerremans voelde de bui al een hele tijd hangen. “We hebben geprobeerd om met minder mensen en met andere producten goedkoper te draaien, zonder aan kwaliteit in te boeten. Maar ook dat bracht geen soelaas. Uiteindelijk bleef er niets anders over dan de boeken neer te leggen. Het is het verhaal dat je elke dag in de kranten leest. De combinatie van crisis en hoge personeelskosten verplichten veel restauranthouders om de handdoek werpen.”

Via de online veilingsite Jorisco zoekt de curator nu naar een overnemer voor de zaak die tot voor de crisis uitstekend draaide.

****** Lees het hele verhaal vrijdag in Gazet van Antwerpen – Editie Stad******

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER