© WAS

1 / 4
thumbnail: null

Beerschot Wilrijk autoritair leider na vlotte zege tegen Sporting Hasselt

Beerschot Wilrijk staat er erg goed voor in de eerste amateurreeks. De Antwerpenaars wonnen in zaterdag in eigen huis met ruime cijfers van Sporting Hasselt en staan autoritair aan de leiding. Het werd 3-0: alle goals vielen na de rust.

Roel Damiaans, doro

Het was een moeizaam begin, maar na de aanpassing aan het tactisch concept van Sporting Hasselt, dat met twee spitsen aantrad met Mustapha Jarju (o.a. ex-Bergen en ex-Lierse) in steun, draaide Beerschot-Wilrijk de gaskraan volledig open. Dat leverde tussen minuut 25 en 33 drie dotten van kansen op: een zeer bedrijvige Alexander Maes legde panklaar voor Hernan Losada, maar de Argentijn schoof naast.

Na een hoekschop die werd teruggekopt in het pak trapte Maes met de stuit over doel. Kans nummer drie was voor Vlad Rusu. De Roemeen, die de voorkeur krijgt op de herstelde Simon Vermeiren, kon alleen op doelman Daniels afgaan, maar die dook gepast in de voeten. Dat de bezoekers sterretjes zagen werd bevestigd door de wissel van Hasselt-coach Stijn Stijnen die de dolgedraaide Marten Verbeeck nog voor de rust verving.

Tweede helft

De verdiende voorsprong kwam er na enkele minuten in de tweede helft: Kevin Geudens stuurde de bij de rust ingekomen Simon Vermeiren door de buitenspelval. Die legde onbaatzuchtig af op zijn spitsbroer Vlad Rusu, die maar binnen te leggen had. De Roemeen bleef voor doelgevaar zorgen, maar kon zijn schoten niet kadreren. Na een kwartier bediende hij Alexander Maes. De winger kon de bal na een moeilijke controle goed laag houden, maar doelman Daniels werd geholpen op de doellijn.

De onvermijdelijke 2-0 viel halfweg. Simon Vermeiren kon een langgerekte counter heerlijk verzilveren: hij ramde een voorzet van Rusu beheerst in de kruising. Tien minuten later was zijn uitstekende invalbeurt compleet. Sporting Hasselt-doelman Daniels kreeg een schot van Jimmy De Jonghe niet onder controle en de Kielse nummer 9 was er als de kippen bij om zijn tweede van de avond te scoren.

Door het 0-0-gelijkspel van Dessel Sport tegen Oosterzonen neemt Deinze -dat met 0-2 won in Maasmechelen- de tweede plaats over van Dessel op acht punten van Beerschot-Wilrijk.