Hoe houd je muggen op afstand?

© ss

De Belgische kwakkelzomers zijn ideaal voor muggen. De afwisseling tussen warm en nat weer zorgt voor de ideale omstandigheden om de zoemende en stekende insecten te laten gedijen. Geen probleem voor ons, als ze maar uit onze slaapkamer blijven en ons niet teisteren tijdens onze slaap.

jva

Muggen worden aangetrokken door de lichaamsgeur van mensen. Dit verklaart waarom sommige mensen vaker worden gestoken dan andere. Aan deze genetische factoren kan je niets veranderen, dus trucjes zoals knofloof eten of bier drinken helpen niet.

Maar gelukkig kunnen we je wel enkele tips geven die wél werken.

- Eenvoudig, maar het meest efficiënt: houd muggen buiten de deur. Dat doe je door horren of vliegenramen voor openstaande deuren en ramen te zetten. Als je dat gezellig vindt, kan je ook slapen onder een klamboe.

- Muggen houden van stilstaand water omdat ze zich erin voortplanten. Dek regentonnen en emmer af en let op met vazen. Als je een vijver hebt in je tuin, zet je er vissen in die muggenlarven lusten.

- Bepaalde stoffen stoten muggen af en er zijn heel wat middeltjes op de markt. Je kan onbedekte delen van je lichaam insmeren of sprayen met een muggenmiddel dat DEET, picaridine of PMD bevat. Wat ook helpt, zijn verstuivers waarin thransflutrin zit. Middelen met citronella zijn ook erg populair, maar muggen zouden wennen aan het citrusachtige parfum.

- Wie graag knutselt of op zijn geld let, kan het ook zelf proberen om zelf een muggenval te maken. Je hebt niet meer nodig dan een plastieken fles, warm water, gist en bruin suiker. Al is het niet wetenschappelijk bewezen of deze combinatie ook écht werkt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer