Direct naar artikelinhoud

Dortmund heeft nog één goal nodig om doelpuntenrecord groepsfase CL te evenaren

Dortmund heeft nog één goal nodig om doelpuntenrecord groepsfase CL te evenaren

Het Duitse Borussia Dortmund heeft woensdag op de zesde speeldag van de groepsfase van de Champions League op bezoek bij Real Madrid genoeg aan één goal om het doelpuntenrecord (van 20 goals) in de groepsfase te evenaren. Dortmund was na vier speeldagen al zeker van kwalificatie voor de achtste finales in de Champions League.

Op dit moment heeft het team van coach Thomas Tüchel negentien goals gemaakt in vijf wedstrijden. Daarvan werden er veertien gemaakt tegen het Legia Warschau van Vadis Odjidja-Ofoe (0-6 en 8-4).

Het record van twintig goals in de groepsfase staat op dit moment op naam van Manchester United (1998-1999), FC Barcelona (2011-2012) en Real Madrid (2013-2014). Opvallende bijkomstigheid is dat zowel Manchester United als Real Madrid in die jaargang de Champions League wonnen.

Naast het doelpuntenrecord staat er in het Santiago Bernabeustadion voor Dortmund ook nog de groepswinst op het programma. De Duitsers tellen twee punten voorsprong op Real Madrid. De heenwedstrijd in september in Dortmund eindigde op 2-2.