Usain Bolt overschat zichzelf: “Ik wil bij de beste vijftig voetballers ter wereld behoren”

© AP

De Jamaicaanse sprintlegende Usain Bolt, die op het einde van het seizoen afscheid neemt van de atletiekwereld, heeft in een interview met het Franse voetbalmagazine So Foot onthuld dat hij profvoetballer wil worden en “de ambitie heeft om tot de vijftig beste voetballers ter wereld te behoren”.

De achtvoudige olympische kampioen beweerde onlangs nog dat hij op hetzelfde niveau als Wayne Rooney staat en in een interview met het Franse maandblad gaat hij nog verder. “Wayne Rooney is een grote speler, maar hij staat niet op hetzelfde niveau als Cristiano Ronaldo, Messi of Neymar”, aldus de 30-jarige Bolt, die een hevige supporter is van Manchester United. “Hij maakt geen deel uit van de absolute wereldtop. Ik denk dat hij momenteel in de top 50 van de wereld staat. Ikzelf heb de ambitie om ook tot die top 50 te behoren, als ze mij de kans geven en ik regelmatig zou kunnen spelen. Ik wil graag een spits worden die zo’n twintig doelpunten per seizoen maakt.”

“Had WK atletiek willen opofferen voor WK voetbal”

Het was niet de enige straffe uitspraak die uit de mond van Bolt te noteren viel. De Jamaicaan zou ook graag een wereldkampioenschap spelen met zijn land. “Indien het WK dit jaar plaatsgevonden had, dan had ik zelfs het WK atletiek willen opofferen. Mijn moment is gekomen, ik moet het doen. Ik ga me lanceren in de voetbalwereld. Voetbal is een fysiek zware sport en ik ben niet zo heel jong meer, maar ik denk dat ik nog minstens vier jaar zou kunnen meedraaien.”

Bolt wordt net zoals Borussia Dortmund gesponsord door Puma en hij verklaarde dat hij in september drie of vier dagen zal meetrainen met de Duitse voetbalclub om enkele testen af te leggen. “Dan zal ik kunnen zien of ik echt zo goed ben en het mogelijk is om mijn droom concreet te maken.”

Ook een overstap naar een kleinere ploeg uit bijvoorbeeld de Franse Ligue 2 sluit Bolt niet uit. “Waarom niet? Ik zou het doen als ik me zou moeten bewijzen. Je moet namelijk ergens beginnen, maar ik ga zeker niet voor een afschuwelijke ploeg spelen! Ik wil niet zomaar voetballen, ik heb een ambitieuze club nodig.”

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen