© rr

© rr

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

130 liter pompoen-wortelsoep verkocht voor welzijnszorg

Acht leerlingen van het zesde jaar sociale wetenschappen van het Heilig Hart van Maria-instituut organiseerden vrijdagnamiddag ‘Soep op de stoep’ op het Max Wildiersplein in Sint-Job-in-’t-Goor. Onder het motto ‘Samen tegen armoede’ verkochten de jongeren niet minder dan 130 liter zelf klaargemaakte pompoen-wortelsoep ten voordele van de jaarlijkse actie van welzijnszorg.

Erik Maes

Voor het vak integrale opdrachten kregen de drie klassen van het zesde jaar sociale wetenschappen de opdracht om een actie op touw te zetten voor welzijnszorg. De leerlingen werden opgesplitst in zes groepjes, mochten zelf een thema kiezen en moesten instaan voor de praktische uitwerking.

Het groepje van Brenda, Jana, Yaël, Ymaani, Tani, Robine, Amori en Jentel koos voor Halloween en sloeg vrijdag haar tentje op aan het Max Wildiersplein in Sint-Job-in ’t-Goor. De ganse namiddag kon je op het plein voor slechts 2 euro terecht voor een beker warme soep, soepballetjes en broodjes. Wie graag thuis de soep wilde proeven, kon ter plaatse voor 5 euro een emmertje van 1 liter kopen.

De belangstelling voor de actie overtrof alle verwachtingen en zorgde ervoor dat om 16u alles was uitverkocht. De opbrengst gaat integraal naar armoedebestrijding en zal samen met de opbrengst van de vijf andere groepen overhandigd worden aan welzijnszorg.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER