Batshuayi over zijn toekomst: “Ik ga waar Chelsea me stuurt”

© Photonews

Na vier goals in drie wedstrijden kan Michy Batshuayi opnieuw een rol spelen in de Cup ­Final. Op de valreep toont de goedlachse spits zijn klasse. Mogelijk hebben zijn jongste prestaties een invloed op zijn toekomst bij Chelsea.

bla

“Eerlijk gezegd, ik probeer er mijn hoofd niet te veel over te breken”, zegt Batshuayi. “We hebben nog een match te spelen en daar probeer ik me 200 procent op te concentreren. Daarna zal het aan het bestuur en de coach zijn om een beslissing te nemen. Ik ben de speler, ik ga waar Chelsea me stuurt.”

Onder meer West Ham en Newcastle hebben interesse in een huur, maar vermoedelijk wacht Chelsea tot er duidelijkheid is over het lot van die andere spits, Diego Costa. De Braziliaanse Spanjaard werd in verband gebracht met een transfer naar Tianjin Quanjian, de club van Axel Witsel, maar sinds kort zijn er weer nieuwe restricties in de Chinese markt. De eigenaar van Quanjian zei al dat hij zich niet wil laten meeslepen in een financieel opbod rond Costa.

Blijft Diego Costa?

Toen Diego Costa woensdag werd aangesproken door journalisten, antwoordde hij in het Portugees: “Nu liever geen interview, ik zie jullie volgend seizoen wel.” In het scenario dat ­Costa blijft, kijkt Batshuayi best uit naar een uitleenbeurt. Zeker omdat Chelsea nog een extra spits wil aanwerven. Romelu Lukaku geldt als een van de topkandidaten. “Of ik zelf moet aansturen op een uitleenbeurt? Nee, in mijn positie als speler heb ik niets te zeggen”, zegt Batshuayi. “Ik mag alleen praten op het veld. Twee trofeeën winnen zou geweldig zijn. Wat kan je na je eerste seizoen bij Chelsea meer verwachten?”

Michy Batshuayi stelde op Twitter dit interview, dat onze reporter Bart Lagae op 24 mei tijdens de Media Day van Chelsea met hem afnam, in vraag; het interview kan hieronder beluisterd worden:

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen