Man (51) sterft na aanrijding door spookrijder

© pdv

© if

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Een frontale botsing op de N60 in Oudenaarde heeft gisterenochtend het leven gekost van de 51-jarige Stephan Deriemaeker uit Ronse. Op weg naar zijn werk werd hij met een spookrijder geconfronteerd.

Paul Darragas en Fernand De Vos

De hulpdiensten werden vrijdagochtend omstreeks 5.30 uur gealarmeerd voor een ongeval op de N60 in Oudenaarde. Bleek dat twee voertuigen er frontaal met elkaar in botsing waren gekomen, wat al meteen deed vermoeden dat één van de bestuurders zich van rijrichting had vergist.

Het ongeval gebeurde op de rijvakken in de richting van Gent, ter hoogte van de brug over de Schelde. Samen met politie en medische diensten kwam ook een ploeg van de brandweerpost Oudenaarde ter plaatse. De bestuurders van beide voertuigen moesten door de brandweer bevrijd worden.

Op weg naar werk

Stephan Deriemaeker, die van zijn woonplaats in de Maagdenstraat in Ronse op weg was naar het werk, reed in de richting van Gent. Ter hoogte van de Scheldebrug werd hij met een spookrijder geconfronteerd, met een frontale klap tot gevolg. Vermoedelijk vergiste de spookrijder, de 26-jarige Bjorn L. uit Ronse, zich aan de op- en afritten van de N60 aan de Minderbroedersstraat in Oudenaarde en nam hij er de afrit in plaats van de oprit om richting Ronse te rijden. De jongeman liep zware verwondingen op en werd voor verzorging naar het Algemeen Ziekenhuis Glorieux in Ronse overgebracht. Hij verkeerde niet in levensgevaar. Stephan Deriemaeker werd ter plaatse nog gereanimeerd, maar hulp kon niet meer baten. Hij overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. Stephan Deriemaeker, bekister van beroep en baliemedewerker in de Sint-Hermescrypte in Ronse, moest gisteren normaal niet werken. Maar zijn werkgever had hem gevraagd om toch even naar het werk te komen. Langs zou hij niet op het werk blijven, want vanaf 10 uur moest hij de balie aan de crypte in de Sint-Hermeskerk in Ronse bemannen. Stephan Deriemaeker laat een vrouw en drie kinderen na.

Het parket van Oost-Vlaanderen vorderde een verkeersdeskundige om de precieze omstandigheden van het zware ongeval te onderzoeken.

“Uit de eerste vaststellingen blijkt dat het inderdaad om een zogenaamd spookrijderongeval gaat”, aldus het parket.

De N60, die door het ongeval volledig versperd was, bleef vanaf de rotonde in Leupegem tot rond 8.30 uur volledig afgesloten. Het verkeer richting Gent werd via het centrum van Oudenaarde omgeleid.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen