AA Gent gaat vol voor Kums en biedt op Vanlerbeghe

© Belga

AA Gent geeft de strijd om Sven Kums nog niet op. Bij Anderlecht zijn ze er vrij gerust in dat hij voor hen zal kiezen, maar de Buffalo’s zetten alles op alles.

vdm, dvd

Dat Kums (29) heeft gepraat met Anderlecht én Gent is geweten. Er ligt voor hem een stevig contract klaar in de hoofdstad, maar Gent zou bereid zijn financieel evenveel te bieden. Bij Anderlecht gaat men er echter van uit dat Kums sowieso voor hen zou kiezen omwille van de Champions League.

Maar toen we De Witte gisteren aan de lijn kregen, bleef hij strijdvaardig. “Zolang er geen handtekening gezet is bij Anderlecht geven wij de strijd niet op”, aldus de Gent-voorzitter. “En dat is nog niet het geval. Wij hebben onze eigen argumenten. Zondag speelt Udinese tegen Inter zijn laatste wedstrijd. Ik zou het jammer vinden als Kums naar Anderlecht zou gaan. We gaan er alles aan doen om hem te overtuigen.”

Gent biedt op Vanlerbeghe

AA Gent heeft intussen een bod uitgebracht op Jordi Vanlerberghe. De 20-jarige belofte-international van KV Mechelen kan op meerdere posities spelen – centraal achterin maar ook centraal op het middenveld –, heeft nog progressiemarge en is Belg.

Ook Anderlecht en vooral Club Brugge zijn geïnteresseerd. Zoals we eerder schreven, bracht Club al een bod uit op Vanlerberghe, in wie het een potentiële vervanger ziet voor zowel Björn Engels als Timmy Simons. Maar dat bod was te laag. KV hoopt minstens 2 miljoen euro te krijgen voor zijn goudhaantje. Doordat Gent zich nu in de strijd gooit, zou dat wel kunnen lukken.

Een troef voor Gent kan zijn dat het met Rob Schoofs (23) een speler heeft die hoog op het verlanglijstje staat van KV Mechelen-trainer Yannick Ferrera en die in Gent niet meer aan spelen toe komt.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen