Steeds meer toeristen overnachten in België

© Shutterstock

België valt in de smaak bij toeristen. Uit de schattingen van het Europese statistiekbureau Eurostat blijkt dat ons land de op een na sterkste stijger is wat hotelovernachtingen betreft. Daarmee komen we net na Letland.

vwh

Volgens Eurostat is het aantal toeristische overnachtingen in de Europese unie in 2014 met 1,7 procent gestegen. Het nieuwe record staat hierdoor p 2,7 miljard overnachtingen. De landen die de meeste toeristen lokken zijn Frankrijk en Spanje, met elk meer dan 400 miljoen overnachtingen. Italië en Duitsland komen op de derde en vierde plaats met respectievelijk 370 en 366 miljoen overnachtingen.

Ons klein Belgenlandje doet het bijzonder goed en noteerde in 2014 een stijging van 7,2 procent toeristische overnachtingen. Dat is goed voor 33,6 miljoen geregistreerde boekingen. Iets meer dan de helft van de kamers, werd gereserveerd door zaken- of vrijetijdsreizigers van buiten de Europese unie.

Enkel Letland stijft nog meer dan België. Zij noteren een stijging van 11,1 procent. De lijst met stijgers wordt verder aangevoerd met Portugal (7,1 procent) en Griekenland (6,9 procent). In Slowakijke (-2 procent), Finland (-5,5 procent) en Italië (-2 procent) verloren ze toeristen die bleven slapen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer