© EPA

Belgian Bullets grijpen naast EK-medaile

De Belgian Bullets, met stuurvrouw Elfje Willemsen en remster Annelies Holthof, zijn er vrijdag op het EK bobslee in het Franse La Plagne niet in geslaagd een medaille te veroveren. In de zesde wereldbekermanche tweemansbob van het seizoen, die tevens als Europees kampioenschap gold, lieten ze de vierde tijd van alle Europese deelneemsters noteren, de achtste totaaltijd.

vml

Willemsen en Holthof hadden het uitstekend gedaan tijdens de voorbije wereldbekermanches - ze werden onder meer tweede in Altenberg en Königssee en vijfde in Sankt Moritz - en waren met ambities naar het skioord in de Franse Alpen afgezakt. In hun eerste run lieten ze echter pas de chrono (1:01.48) optekenen, in de tweede waren ze een fractie trager (1:01.58).

Met hun totaaltijd (2:03.06) moesten ze in de Europese ranking drie Duitse duo's laten voorgaan. Anja Scheiderheinze/Franziska Bertels (2:02.68) werden Europees kampioen, hun landgenotes Cathleen Martini/Stephanie Schneider (tweede in 2:02.73) en Stefanie Szczurek/Erline Nolte (2:02.94) mochten mee op het Europese podium. Op het technische parcours hadden de Belgian Bullets nochtans kans op hun eerste medaille ooit op een internationaal kampioenschap. ‘Ik zou ontgoocheld zijn als we geen medaille pakken’, zei Willemsen vooraf....

De wereldbekermanche werd gewonnen door de Amerikaanse wereldbekerleidster Elana Meyers Taylor. Zij was 24 honderdsten sneller dan haar landgenote Jamie Greubel Poser, de Canadese Kaillie Humphries werd derde (+ 0.51).

Met Ann Vannieuwenhuyse en remster Sophie Vercruyssen kwam er nog een Belgisch duo aan de start in La Plagne. Zij lieten 1:01.93 noteren in de eerste run en legden hun tweede af in 1:02.15. Dat was goed voor de dertiende tijd van alle deelneemsters (2:04.08) en voor een negende plaats in de EK-stand.

De zevende WB-manche van het seizoen wordt op vrijdag 6 februari in het Oostenrijkse Igls afgewerkt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Andere sporten