© Chretien Paesen

© Chretien Paesen

© Chretien Paesen

© Chretien Paesen

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Oxfam opent tweedehands Bookshop

In de Dorpsstraat, achter Van Veldeke, opende Oxfam een boekenwinkel waar je voor een prikje tweedehands boeken kunt kopen. Vrijdagavond knipten burgemeester Hilde Claes, gedeputeerde Frank Smeets en Oxfam directeur Marcel Adler het lint door.

Chretien Paesen

Hoewel de Oxfam Bookshop al in november 2014 vorm kreeg en de boekenrekken werden gevuld ging de officiële opening pas vorige vrijdag door. De Bookshop wordt volledig door 23 vrijwilligers gerund. In de schappen staan 12.000 titels te wachten op een nieuwe eigenaar. De boeken gaan de deur uit vanaf 1 euro. De duursten schommelen rond de 20 euro. Alle genres staan netjes bij elkaar en wie wil zoeken vindt beslist dat éne pareltje dat in zijn eigen bibliotheek ontbreekt.

Rebecca Raadts, vrijwilligster van de Oxfam Bookshop, vertelt: “Iedereen die boeken op overschot heeft of werken die wegens plaatsgebrek weg moeten kan die naar hier brengen. Wij kunnen daar niets voor betalen maar het besef dat we de boeken een tweede, of zelfs een derde leven kunnen geven is voor de meeste schenkers al voldoende. Wij controleren of de boeken nog intact en verkoopbaar zijn en dan krijgen ze een plaats in de rekken. Met de opbrengsten moeten we de kosten van het pand betalen. Maar alle winsten gaan naar de Oxfam projecten.”

De Oxfam Bookshop is open van maandag t/m zaterdag van 10u tot 18u.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer