thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

PREMIER LEAGUE. Liverpool verslaat City, Lukaku kansloos bij Arsenal

Op de 27e speeldag in de Premier League heeft Arsenal Manchester City onder druk gezet. De Gunners versloegen Everton met 2-0, terwijl City zijn meerdere moest erkennen bij Liverpool. Het verloor met 2-1, mede na een flater van Vincent Kompany, en ziet Arsenal naderen tot op vier punten. Stadsgenoot United liet geen steek vallen. De Red Devils wonnen zaterdag met 2-0 van Sunderland.

vtvn

Liverpool doet weer helemaal mee in de strijd om de Champions League-plaatsen. Het versloeg Manchester City met twee fantastische goals, al kwam de 1-0 er na een flater van Kompany. Lees hier het uitgebreid verslag!

Arsenal doet weer helemaal mee

Everton blijft een seizoen draaien in twee verschillende versnellingen. Top in de Europa League, flop in de Premier League. Al is Arsenal natuurlijk niet van de minste, toch konden de Toffees alweer bijzonder weinig dreiging doen optekenen op bezoek bij de Gunners. Lukaku stond opnieuw op een eiland, en als de Rode Duivel dan eens in balbezit kwam, duurde het niet lang vooraleer een Arsenal-speler het leer kon veroveren. Desondanks dat alles leek de wedstrijd 0-0 te blijven na de eerste helft, maar vijf minuten voor tijd was daar toch de 1-0, dankzij de Fransman Giroud.

Na de rust probeerde Everton het over een andere boeg te gooien. Mirallas ging naar de kant en werd vervangen door Tottenham-huurling Lennon. Die bracht iets meer schwung in het spel, maar doelman Ospina redde de meubelen voor Arsenal op een goed schot van de winger. Everton bleef rustig bouwen naar de gelijkmaker, maar net voor het einde van de 90 minuten kreeg het het deksel op de neus. Rosicky trapte via Jagielka de 2-0 in doel. In de stand springt Arsenal weer over United naar de derde plaats, Everton staat veertiende.

Manchester United dankt Rooney

Geen Belgen in de basis bij ManU, Marouna Fellaini en Adnan Januzaj zaten beiden op de bank. Voor rust kwam United het dichtst bij een goal. Ashley Young legde de bal voor doel. Via het been van Sunderland-verdediger John O'Shea verdween de bal tegen de onderkant van de lat. Na ruim een uur viel dan toch de 1-0. O'Shea haalde Radamel Falcao neer in de zestien. Scheidsrechter Roger East trok meteen rood...voor Wes Brown. Een fout van formaat maar Rooney trok er zich niets van aan en zette de penalty feilloos om.

Adnan Januzaj moest op de bank beginnen, maar mocht bij de rust Angel di Maria komen vervangen van coach Louis van Gaal. De Rode Duivel was de hele tweede helft een gesel voor de Sunderland-defensie. In de 84e minuut loste Sunderland-goalie Pantilimon een knal van Januzaj, Rooney was goed gevolgd en kon zo de 2-0 eindstand op het scorebord zetten. Ook Marouane Fellaini moest vrede nemen met een plaats op de bank, 'Big Fella' kwam in de 68e minuut het veld op in de plaats van Radamel Falcao.

Dankzij de veertiende zege van het seizoen staat United met vijftig punten op de vierde plaats in de stand, op tien punten van leider Chelsea. Manchester City volgt met 55 punten op de tweede plaats. City en Chelsea hebben een wedstrijd minder op de teller staan.

Aston Villa verliest weer

Aston Villa blijft in de hoek waar de klappen vallen. Villa ging zaterdag met 1-0 onderuit op bezoek bij Newcastle United, na een doelpunt van Papiss Cissé. Christian Benteke speelde de hele wedstrijd voor de bezoekers. Voor de pauze kon hij twee mooie kansen niet verzilveren. In de tweede helft vond hij wel de weg naar de netten, maar zijn doelpunt werd terecht afgekeurd voor buitenspel. Aston Villa blijft maar verliezen en daardoor is de club uit Birmingham weggezakt naar de negentiende en tevens voorlaatste plaats in het klassement.

West Ham onderuit

West Ham heeft een slechte zaak gedaan. Het team van Cheikhou Kouyaté (ex-Anderlecht) ging met 1-3 onderuit tegen Crystal Palace. Het duurde tot de 41e minuut alvorens er een goal viel in Upton Park. Het waren de bezoekers die de score openden via Glenn Murray. Meteen na de pauze verdubbelde Scott Dann de voorsprong van Crystal Palace tot 0-2. De fans van West Ham werd na ruim een uur alle hoop ontnomen toen Murray met zijn tweede van de wedstrijd de 0-3 op het bord zette.

In de 69e minuut pakte diezelfde Murray echter zijn tweede gele kaart en een kwartier voor tijd scoorde Enner Valencia de 1-3. Tegen tien man kon West Ham echter geen comeback realiseren. Door deze nederlaag lijkt West Ham de aansluiting met de top zeven helemaal te verliezen. Crystal Palace sluipt verder weg van de degradatiezone.

Uitslagen:

Zaterdag

West Ham - Crystal Palace 1-3West Brom - Southampton 1-0Burnley - Swansea 0-1Stoke - Hull 1-0Man Utd. - Sunderland 2-0Newcastle - Aston Villa 1-0