© Provincie Antwerpen

Antwerpen start als eerste met digitaal aanslagbiljet

Antwerpen start als eerste provincie met een digitaal aanslagbiljet. Vanaf 2018 kan elke burger uit de provincie Antwerpen zijn aanslagbiljet digitaal ontvangen in zijn mailbox, Zoomit of Doccle. Wie zich voor 31 december 2017 online registreert, krijgt zijn of haar aanslagbiljet vanaf 2018 digitaal.

inke

Jaarlijks verstuurt de provincie 660.000 aanslagbiljetten voor gezinnen. “Dit verbruikt niet alleen veel papier, maar het is ook zeer gemakkelijk om dit aanslagbiljet te verliezen. Dit nieuwe systeem is de volgende stap van de provincie Antwerpen om het milieu minder te belasten en een efficiënte dienstverlening aan te bieden”, aldus de provincie.

Gedeputeerde Ludwig Caluwé, bevoegd voor Financiën, heeft zich woensdag als eerste Antwerpenaar geregistreerd voor het digitale aanslagbiljet. “Online dienstverlening is efficiënter, goedkoper en beter voor het milieu. Nu starten we met het online registreren voor de algemene provinciebelasting voor gezinnen, in een tweede fase maken we ook werk van een digitaal aanslagbiljet voor bedrijven. In 2018 versturen we dan de eerste provinciale digitale aanslagbiljetten.”

Registreren mogelijk

Vanaf nu kan iedere burger zich registreren. Het enige wat je daarvoor moet doen, is surfen naar de provinciale website: http://belastingen.provincieantwerpen.be. De burger die zijn aanslagbiljet niet digitaal wenst te ontvangen, hoeft zich geen zorgen te maken. Wie zich vóór 31 december 2017 niet geregistreerd heeft, krijgt het aanslagbiljet gezinnen ook in 2018 op papier. Op deze manier ontvangt iedereen dus zeker zijn aanslagbiljet. Wie na volgend jaar toch van gedachte veranderd, kan zich in 2018 ook nog gewoon registreren en zal dan het aanslagbiljet vanaf het volgende jaar ontvangen in zijn mailbox. De provinciebelasting op de bedrijven gaat ook digitaal vanaf 1 januari 2018. De registratieprocedure is wel een beetje anders dan de procedure voor gezinnen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER