© EPA

Kris Peeters: “Dit is het begin van het economisch herstel”

“Onze economie klimt duidelijk uit het dal, dit is het begin van het economisch herstel. Alle sectoren kenden opnieuw een groei, in tegenstelling tot 2013 waar bepaalde sectoren nog waren gekrompen”, reageert minister van Economie Kris Peeters (CD&V) op de nieuwe cijfers van de Nationale Bank (NBB).

“Deze groeicijfers nodigen ons uit om verder te gaan op de ingeslagen weg, zoals voorzien in het regeerakkoord. We hervormen de pensioenen, ons arbeidsmarktbeleid, we werken de loonkostenhandicap weg en geven onze ondernemingen de kans weer competitief te zijn, zodat ze kunnen groeien en vooral werkgelegenheid creëren. Het is dus belangrijk dat we gericht herstructureren om deze prille positieve cijfers verder te ondersteunen”, zegt Peeters.

“Bovendien blijkt uit de cijfers dat de werkgelegenheid in België met gemiddeld 15.500 personen toenam in 2014, terwijl ze in 2013 nog met ongeveer 12.500 eenheden was gedaald. Jobs zijn een centrale prioriteit van deze regering. Door volop in te zetten op een competitiviteitspact en het dichten van de sinds 1996 opgelopen loonkloof met de buurlanden, dragen we alvast bij aan de competitiviteit van onze ondernemingen, wat een bijkomend positief effect kan hebben op deze groei van werkgelegenheid”, zegt de CD&V-vicepremier.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer