© Herman Palmans

Nordickers uit het Maasland in de Algarve

De wandeling van donderdagvoormiddag, erkend door de sportdienst van Maaseik, werd vervangen door een weekje stappen in de schitterende Algarve.

Herman Palmans

Een vast wandellid verblijft daar al een geruime tijd. Zij was voor het 17-hoofdig gezelschap de voortreffelijke gids, die ons de pracht van die streek liet proeven. We proefden van de overweldigende natuur: bloeiende amandelbomen, agaves, cactussen, citrusbomen, gele mimosa, margrieten, grillige cypressen en verder een oogverblindende flora.De grillige zandstenen rotsen en kliffen bezorgden ons prachtige zichten op de Atlantische Oceaan.

We proefden van de doodeerlijke Portugese keuken, waar vis meestal niet ontbrak en waar enkelen zich lieten verleiden tot het proeven van smakelijk geitenvlees. Karaffen wijn vervolledigden overheerlijke gerechten. Dagelijkse tochten in lente-achtige omstandigheden doorheen een verblindende streek zorgden voor het nodige calorieverbruik. Het was op alle vlakken genieten, genieten en genieten. Gelijkaardige initiatieven zijn absoluut te overwegen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer