© Jan Auman

Sint-Jozefkerk wordt gesloopt

Colruyt is de nieuwe eigenaar van de Sint- Jozefkerk in Schoten. Nog dit najaar gaat het volledige gebouw onder de sloophamer, maar zowel de klanten van de supermarkt als de leerlingen van de aanpalende Bloemendaalschool en de Chirogroep zullen daar wel bij varen.

JAN AUMAN

Het was 7 juli 2013, een historische dag voor Schoten en een droevige dag voor al wie gelovig is. Toen vond de allerlaatste eucharistieviering plaats in de Sint-Jozefkerk in de Paalstraat. Sint-Jozef, gebouwd in 1974, was de eerste kerk in de geschiedenis van Schoten die de deuren noodgedwongen sloot. Het aantal kerkgangers was te sterk gedaald.

Sinds de sluiting en ontwijding van de kerk was de toekomst van het gebouw onzeker. Warenhuisketen Colruyt, die vlak naast de kerk een populaire supermarkt uitbaat, toonde snel interesse om het pand te kopen en heeft met de kerkelijke overheid nu een overeenkomst bereikt. De verkoopakte wordt eerstdaags verleden.

“We zitten in Schoten nogal krap in de parkeerplaatsen”, vertelt Filip Van Landeghem, directeur expansie bij Colruyt. “Door de aankoop van de kerk en de afbraak ervan, komt er plaats vrij voor zo’n 25 extra plaatsen. De sloop staat nog dit najaar op het programma, maar eerst moeten we het asbest dat in de kerk zit professioneel laten verwijderen. De parochie heeft daar geen geld voor.”

Lees donderdag meer over de sloop in Gazet van Antwerpen – Editie Noord

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER