© FRBE

Jacht open op Nederlandse wanbetalers

Het Gemeentelijk Autonoom Parkeerbedrijf Antwerpen (GAPA) stuurt ruim 14.000 Nederlanders een aanmaning om achterstallig parkeergeld te betalen. In totaal hoopt het zo 300.000 euro extra te kunnen innen.

VDAA, SVW

De controleurs van GAPA hebben sinds begin 2013 exact 14.184 wagens met Nederlandse kentekenplaat op de bon geslingerd omdat ze zonder te betalen ergens in Antwerpen geparkeerd stonden. Aangezien er nog geen akkoord was met Nederland over de uitwisseling van kentekenplaat- en adresgegevens bleven die boetes onbetaald. Tot nu.

“Er is nu zo’n akkoord waardoor GAPA vanaf oktober via de Dienst Inverkeerstelling Voertuigen (DIV) wél al die gegevens van Nederlanders kan opvragen”, zegt schepen van Mobiliteit Koen Kennis. Alle Nederlandse overtreders zullen dus binnenkort een aanmaning in de bus krijgen.

Wie niet reageert, krijgt een incassobureau aan de deur. “Hopelijk leidt dit tot een ontvangst van meer dan 300.000 euro”, zegt Stijn Valgaeren van GAPA.

Ook heel wat automobilisten uit andere landen dan Nederland betalen geen parkeergeld, in totaal voor ongeveer nog eens 1 miljoen euro. Maar met andere landen bestaan voorlopig geen akkoorden zodat dat geld niet kan worden opgevorderd.

Lees donderdag meer in Gazet van Antwerpen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER