Salade met kip, roquefort en peer

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Elke dag een nieuw recept van Piet Huysentruyt.

Piet Huysentruyt

Ingrediënten

300 g kipfilet

peper en zout

2 stronkjes witlof

1 peer

50 g roquefort

4 eetlepels walnoten

Vinaigrette:

1 ei

2 eetlepels mosterd

8 eetlepels water

4 eetlepels gewone natuurazijn

peper en zout

3 dl arachideolie

1 teentje knoflook, fijngehakt

50 g rucola

enkele plukjes kervel

Bereidingswijze:

Kruid de kip­filets met peper en zout en gril ze.

Snijd de witlof fijn.

Schil de peer en snijd hem in blokjes.

Snijd de roquefort in blokjes en hak de walnoten grof.

Snijd de kip­filets in reepjes.

Mix alle ingrediënten voor de vinaigrette samen.

Schik de rucola, de peer en de witlof in het midden van de borden.

Verdeel de roquefort en de walnoten erover.

Leg de reepjes kip erop en besprenkel de salade met de vinaigrette.

Werk af met wat kervelplukjes.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer