Salade met kip, roquefort en peer
Elke dag een nieuw recept van Piet Huysentruyt.
Ingrediënten
300 g kipfilet
peper en zout
2 stronkjes witlof
1 peer
50 g roquefort
4 eetlepels walnoten
Vinaigrette:
1 ei
2 eetlepels mosterd
8 eetlepels water
4 eetlepels gewone natuurazijn
peper en zout
3 dl arachideolie
1 teentje knoflook, fijngehakt
50 g rucola
enkele plukjes kervel
Bereidingswijze:
Kruid de kipfilets met peper en zout en gril ze.
Snijd de witlof fijn.
Schil de peer en snijd hem in blokjes.
Snijd de roquefort in blokjes en hak de walnoten grof.
Snijd de kipfilets in reepjes.
Mix alle ingrediënten voor de vinaigrette samen.
Schik de rucola, de peer en de witlof in het midden van de borden.
Verdeel de roquefort en de walnoten erover.
Leg de reepjes kip erop en besprenkel de salade met de vinaigrette.
Werk af met wat kervelplukjes.