© BELGA

Zware straf dreigt voor makers spandoek Defour

De tifo van de Standardfans tegen Steven Defour gaat zeker een vervolg krijgen. Terwijl de beelden van het spandoek de wereld rondgaan, nemen verschillende instanties maatregelen.

PHu/BB

Zowel de voetbalbond, Binnenlandse Zaken als de stad Luik kondigden zondag aan stappen te zullen ondernemen tegen de club en/of de harde supporterskern.

“Wij zeggen neen tegen deze oproep tot haat en moord”, reageerde een verbolgen burgemeester Willy Demeyer van Luik. Hij roept deze week de club en de fans op het matje. Ook Ludwig Sneijers, CEO van de Jupiler Pro League, sprak gisteren schande van het spandoek over ‘verrader’ Steven Defour, gemaakt door de harde kern van Standard Luik. De Voetbalcel van Binnenlandse Zaken laat de zaak niet onbestraft: “Iedereen die hieraan meegewerkt heeft, riskeert een stadionverbod tot vijf jaar en een geldboete tot 5.000 euro.” De politie van Luik zal zo veel mogelijk processen-verbaal opstellen. Standard nam gisteravond afstand van het spandoek en zei op voorhand van niets te hebben geweten.

Lees maandag meer in Gazet van Antwerpen.

MEER OVER Jupiler Pro League

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL