© rr

© rr

© rr

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

'Harrods van Antwerpen' moet Jezusstraat redden

Het voormalige Provinciaal Veiligheidsinstituut in de Jezusstraat in Antwerpen verandert vanaf eind 2017 in een designcentrum waar u luxeproducten kunt kopen. Het nieuwe bedrijf Oyaya wil het pand uit de jaren 1950 herstellen in zijn oorspronkelijke staat.

CHRISTOF WILLOCX

De provincie Antwerpen heeft het gebouw van het Provinciaal Veiligheidsinstituut in de Jezusstraat in januari van dit jaar voor 4,2 miljoen euro verkocht aan Sunny Europe. Dat is een Antwerps familiebedrijf dat allerlei luxeproducten verkoopt aan zeemanslieden. Een Filipijn die bijvoorbeeld vanuit Antwerpen terug naar huis vaart, kan bij Sunny Europe pakweg een horloge, een juweel en een reiskoffer bestellen. Sunny Europe zorgt er dan voor dat alle administratieve verplichtingen, zoals de douaneformulieren, in orde zijn, en levert de goederen binnen de 18 uur op het schip waarop de Filipijn zich bevindt.

“Wij willen die luxegoederen niet alleen aan zeemanslieden verkopen, maar ook aan de klanten die in het centrum van Antwerpen komen winkelen”, zegt Stefan Venqueleir, manager bij Sunny Europe. “Daarom hebben we het nieuwe merk Oyaya opgericht. Die benaming is West-Afrikaans voor ‘delen van vreugde’. We willen Oyaya eind 2017 in de Jezusstraat openen.”

Lederwaren, reiskoffers en parfumerie

Het gebouw van Oyaya strekt zich uit van de Jezusstraat tot de Kipdorpvest. “Het hele pand is bijna vierduizend vierkante meter groot”, zegt Venqueleir. “We willen onze producten verkopen in de Fabiolazaal, die zich in het pand bevindt. De zaal bestaat uit een gelijkvloers en drie verdiepingen. Klanten zullen er onder meer lederwaren, reiskoffers, uurwerken, parfumerie en andere betaalbare luxegoederen kunnen kopen. We willen zowel bekende merken als ontwerpen van Belgische designers aanbieden.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER