Twee jaar effectief voor brandstichting in Tielt

De correctionele rechtbank van Brugge heeft een 26-jarige man uit Tielt veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van twee jaar voor brandstichting. Mathias S. blijft volhouden dat hij niet opzettelijk brand veroorzaakte in het gebouw waar hij woonde.

blg

Het vuur ontstond op maandag 13 maart rond 16.45 uur in een gebouw in de Krommewalstraat in Tielt. Mathias S. bevond zich op dat moment in zijn studio en moest door de brandweer worden ontzet. De jongeman werd met lichte rookintoxicatie overgebracht naar het ziekenhuis. De relatief kleine brand kon snel geblust worden.

De branddeskundige kwam tot de conclusie dat het papier en het karton onder de trap niet zomaar vuur had gevat.

Afscheidsberichten

De procureur merkte op dat de beklaagde tijdens de brand heel rustig voor zijn raam bleef staan. Bovendien verstuurde hij in de loop van de dag verschillende afscheidsberichten. Mogelijk wilde de jongeman dus uit het leven stappen. Het openbaar ministerie stelde vast dat S. in 2013 al twee jaar voorwaardelijk had gekregen voor drugsfeiten en vorderde twee jaar effectieve celstraf.

Mathias S. houdt nog steeds vol dat hij per ongeluk een brandende sigaret had laten vallen. Volgens zijn raadsman Maxime Van Winkel was de beklaagde toen onder invloed van cocaïne. “Het klinkt ongeloofwaardig, maar ik wil toch zeggen dat het echt accidenteel was”, zei S. zelf tijdens de zitting.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen